Vogels als wanddecoratie.

grote Vogel foto aan de muur

Een grote foto van een vogel aan de muur. Als decoratie voor uw interieur een serieuse optie. Als foto in lijst op canvas of fotopapier, print op doek of op HD metaal (staal), Acrylglas of Aluminium maar ook op fotobehang is mogelijk. Wat voor afdruk u ook kiest voor uw vogelfoto kijk gerust verder voor het totale aanbod.

Deze Hop heeft een worm gevangen en gooit hem behendig richting keel. Met zijn mooie kleur en prachtige kuif is de Hop een bijzondere verschijning in de natuur.

De Hop eet een worm.

De Scharrelaar is een beschermde vogel in Nederland.

Scharrelaar op boomstronk.

De noordse stern broedt vooral in arctische streken en overwintert in het zuidpoolgebied, vijftien- tot twintigduizend kilometer vliegen van de broedplaats. En in het voorjaar leggen ze die afstand nog een keer af. Per jaar vliegt een noordse stern (alleen al op trek) de wereld rond. Daarmee zijn ze als de kampioenen onder de trekvogels. Nederland ligt aan de zuidgrens van het Europese broedgebied.

De Noordse Stern.

Opvallend gekleurd met blauwe onderdelen, gele keel en rug, roodbruine bovendelen en zwarte oogstreep en vleugelachterrand. Tamelijk lange en licht omlaaggebogen snavel. Valt in de vlucht op door typische zweefvlucht en geluid. De beijeneter, misschien weel de mooiste vogel die in Nederland te vinden is.

Bijeneter met gespreide vleugels.

De Schoenbekooievaar is met zijn hoogte tot 140 cm en zijn uitstaling die doet vermoeden dat hij uit de tijd van de dinosaurussen komt een bijzonder verschijning in noordelijk Oost-Afrika.

De Schoenbekooievaar.

Onmiskenbaar de clown onder de vogels. Dit grappige vogeltje komt veel voor in het hoge Noorden en leven in grote groepen op zee. De broedkolonies bevinden zich op rotseilanden in de Atlantische oceaan en het noorden van de Noordzee.

Papagaaiduiker.

De Bijeneter nestelde in 1964 voor het eerst in ons land. Vanaf de eeuwwisseling lijkt hij zich te ontwikkelen van incidentele tot bijna jaarlijkse broedvogel. Dat past binnen een noordwaartse uitbreidingstendens in Europa, mogelijk samenhangend met klimaatverandering. Het gaat bij ons per jaar om hooguit een handvol broedparen, die doorgaans een afgraving uitkiezen.

Twee bijeneters op tak.

Deze zingende Graspier laat zich luid horen in het hoge riet.

Graspieper in het riet.

De IJsvogel is met zijn blauw oranje kleur een opvallende verschijning in de natuur. Hij is schuw en laat zich weinig zien.

Zich wassende IJsvogel.

De Baardman of Baardmannetje dankt zijn naar aan de bakkebaarden bij de mannetjes. Deze beschermde inheemse vogel komt voor in rietlanden.

Baardmannetje op boomstam.

Deze Pelikaan is gefotografeerd tegen een zwarte achtergrond waardoor er een goede close-up van deze prachtige vogel ontstaat.

Portret van een Pelikaan tegen een zwarte achtergrond.

Portret van de Schoenbekooivaar met zijn imponerende uitstraling een bijzonderen verschijning.

Portret van de Schoenbekooivaar.

Tijdens de landing van deze prachtige Scharrelaar zijn de mooie blauwe kleuren van zijn vleugels goed te zien.

Scharrelaar land op tak.

De Schoenbekooievaar is een bijzondere vogel die maar op enkele plekken voorkomt en toch een van de 5 meest gewilde vogels om te spotten in Afrika is. Het is een grote ooievaar die wordt gekenmerkt door zijn grote bek. Er zijn slechts 3 plekken waar het dier leeft in de wereld, Ethiopie, Uganda en Zambia.

De Schoenbekooievaar.

Bijeneters leven vooral in warme delen van Europa, maar ook in Nederland zijn succesvol broedende bijeneters vastgesteld. Bijeneters eten insecten en zijn behendige vliegers. In vlucht vangen ze grotere insecten. Ze worden vooral aangetroffen bij steilwanden aan water; rivieren, plassen en meren, waar ze een nesttunnel uitgraven in een steile wand.

Bijeneter zittend op tak

De Blauwborst is door zijn kleuren en een uitbundige zang een opvallende verschijning in de vogelwereld. Blauwborsten hebben de afgelopen decennia in Nederland een flinke opmars gemaakt. Dit komt doordat er meer geschikt leefgebied is bijgekomen. Het is een van de weinige soorten die van de Rode Lijst is geschrapt, omdat het zo goed gaat.

Zingende Blauwborst

Als er een school vissen aan de oppervlakte zwemt zijn deze Zilvermeeuwen er als de kippen bij deze maaltijd tot zich te nemen.

Zilvermeeuwen vechten om de vis.

Zoals de naam al doet vermoeden hoort deze vogel tot de familie van de duiven. Maar uit recent onderzoek blijkt dat de Manenduif genetisch nauw verwant is aan de uitgestorven Dodo.

Manenduif

Een Bijeneter die net een bad genomen heeft en nu op een tak zich zit te drogen. Hiermee heeft u een eyecatcher die in elke wachtkamer, kantoorruimte of elke andere ruimte die een wanddecoratie kan gebruiken niet misstaat.

Bijeneter met zijn veren nog door elkaar na een lekker bad.

De Papagaaiduiker in een goede visser. Met een snavel vol verse vis vliegt hij terug naar de rots in de noordelijke Noordzee waar zijn broedkolonie zich bevind.

Vliegende Papagaaiduiker met vis.

Door zijn uitbundige zang en zijn mooie blauwe kleur is de Blauwborst een steeds vaker geziene vogel. Het is een van de weinige soorten die van de Rode Lijst is geschrapt, omdat het zo goed gaat.

Blauwborstje kijkend over het riet.

De Hop is met zijn prachtige kuif een bijzondere verschijning.

De Hop met opstaande kuif.

De Geribbelde Neushoornvogel staat ook bekend als de Maleise jaarvogel en hoort tot de familie van de neushoornvogels.

Geribbelde Neushoornvogel.

Toen in 1874 het moerasbos op het Schollevaarseiland bij Nieuwerkerk aan de IJssel werd ontgonnen verdween daarmee de ralreiger als broedvogel uit Nederland. De ralreiger is een van de zeldzaamste reigers. Hij komt voornamelijk voor in Zuid- en Oost-Europa.

Ralreiger met vis.

Het gezang van de Scharrelaar is nauwelijks gezang te noemen. Het lijkt meer op het gekrijs van een Kraai.

Zingende Scharrelaar.