Uilen aan de muur.

Uilen als wanddecoratie

Uilen stralen rust en wijsheid uit en spelen een belangrijke rol in mythologie, symboliek en literatuur. Met een foto van een uil aan de muur haalt u iets van deze symboliek in huis. Canvas, fotoprint (met of zonder lijst), print op doek of als fotobehang, kies een foto en kijk naar alle afdruk mogelijkheden om een uil groot in uw kamer afgedrukt aan de muur te laten hangen.

De laplanduil is een imposante uilensoort. Deze uil komt voor in de naaldwouden en gemengde bossen van het noordelijk halfrond. Hoewel de uil vernoemd is naar Lapland, heeft hij zich naast Scandinavie over alle noordelijke delen van de aarde verspreid.

Poserende Laplanduil.

De sneeuwuil, bekend geworden door Harry Potter, komt voor in Alaska, Canada, Groenland, Scandinavie, Rusland en Siberie en is een uil met een grootte van zo'n 53-66 cm. De foto is te koop als wanddecoratie.

Portret van de Sneeuwuil

Met een stahoogte van 60 tot 84 cm en een vleugelspanwijdte van 137 tot 152 cm is de Laplanduil een behoorlijke verschijning in de Noordelijke regio Noord-Scandinavie, Noord-Rusland, Siberie, het Russische eiland Sachalin en Noord-Amerika.

Laplanduil op stok.

Met deze indringende blik laat deze Steenuil zich gewillig fotograferen.

Steenuil poseert voor fotograaf.

Dit steenuiltje zit in een oude schuur en heeft een kapot raam gezonden om van daaruit naar buiten te vliegen.

Steenuil in oude schuur.

Ook de grootste uilensoort begint klein Dit portret van een Uilskuiken van de Oehoe zijn net in de overgang van pluizig kuikentje naar volwassen Oehoe.

Portret van Oehoe Uilskuiken.

Een van de mooiste uilensoorten is de laplanduil, een bijzonder grote uil. Het dier is iets kleiner dan de oehoe, maar wie deze indrukwekkende soort ooit een keer in het wild heeft waargenomen, zal zich dat moment voor altijd blijven herinneren. De ronde expressieve kop wordt gekenmerkt door brede witte veerpartijen, een zwarte baard en een grijze sluier met kleine, knalgele, ogen. Ondanks het machtige vertoon, weegt de laplanduil maar de helft van de oehoe en is hij veel minder krachtig dan zijn iets grotere neef.

Laplanduil in boerenschuur.

Dit steenuiltje in de schemering lijkt verbaast dat ik hem toch heb waargenomen.

Steenuil op boom.

De Sperweruil in landing op een paaltje. Zijn naam refereert aan de vorm van zijn vleugels en aan zijn lange staart, die aan de sperwer doen denken. Hij wordt tussen de 36 en 41 centimeter groot en weegt tot 370 gram. De Sperweruil kan tot 25 jaar oud worden.

Sperweruil land op paaltje

Dit portret van de Ransuil blijft je aankijken. De ransuil komt voor in bosachtige gebieden met naaldbomen en open terreinen. In de winter verblijven ransuilen graag in elkaars gezelschap. In hun roestplaatsen, gemeenschappelijke slaapplaatsen in naaldbomen, struiken, knotwilgen of wilde hagen, rusten ze soms in grote groepen tot wel 100 exemplaren.

indringend portret van de Ransuil