Rotterdam bij u aan de muur.

Rotterdam in lijst

Rotterdam had lange tijd de grootste haven van de wereld. Zwaar getroffen tijdens de tweede wereld oorlog heeft het zich hersteld tot een moderne metropol met achitectuur van hoog niveau. De Euromast, Zalmhaventoren en de kop van zuid met Hotel New York zijn zomaar een paar te noemen bezienswaardigheden van Rotterdam. Met een foto in lijst op canvas, fotoprint of print op doek kunt u letterlijk Rotterdam in huis halen.

Dit in 1897 gebouwde gebouw is de eerste wolkenkrabber van Europa. Met zijn 42 meter hoogte heeft het op wonderlijk wijzen de bombardement van 1940 op Rotterdam doorstaan.

Rotterdam Het Witte Huis.

Vanaf de Nieuwe Maas de Kop van Zuid gefotografeerd met Hotel New York en het cruiseschip AIDAprima. Op de achtergrond is "de Hef" nog te zien. Dit is bij uitstek "de Skyline" van Rotterdam.

Ga naar bestelpagina Kop van Zuid

De Leuvehaven aan de voet van de Erasmusbrug is de oudste haven van Rotterdam. Het wordt nu gebruikt als buitenmuseum voor het Maritiem Museum Rotterdam.

Ga naar bestelpagina Zicht op de Leuvehaven

Aan het Weena in Rotterdam is een nieuwe skyline ontstaan. Met de Delftse Poort als icoon voor het nieuwe Rotterdam.

Ga naar bestelpagina Skyline Rotterdam

De Nieuwe Maas in Rotterdam. Door deze waterweg kon Rotterdam uitgroeien tot de wereldhaven van vandaag de dag. De Nieuwe Maas zorgt voor de verbinding tussen de Noordzeehavens en het achterland via de Rijn en de Maas.

Nieuwe Maas Rotterdam.

Omgeven door moderne hoogbouw is het Witte Huis in Rotterdam een icoon aan de oude haven.

Het Witte Huis in Rotterdam aan de oude haven.

De Erasmusbrug (de Zwaan), de Zalmhaventoren en de Euromast. De skyline van Rotterdam met drie bijzondere bouwwerken.

Zalmhaventoren met op de voorgrond de Erasmusbrug.

Het Stadhuis van Rotterdam gefotografeerd in HD resolutie wat hem geschikt maak voor afdruk op groot formaat. Bijzonder is dat alle tramleidingen zijn weggewerkt waardoor er een mooi vrij zicht op dit gebouw dat als een van de weinige gebouwen in het centrum van Rotterdam die het bombardement van 14 mei 1940 hebben doorstaan.

Ga naar bestelpagina Stadhuis van Rotterdam aan de Coolsingel

Ventilatiegebouw aan de noordoever van de Maastunnel met de Euromast. Ernaast in het lage gebouwtje is de ingang voor fietsers en voetgangers. Rond de 7.000 fietsers en bromfietsers en 150 voetgangers maken dagelijks gebruik van deze tunnel.

Ga naar bestelpagina Rotterdam Maastunnel

"Zicht op de Zalmhaventoren" laat de skyline van Rotterdam zien vanaf de Nieuwe Maas op de hoogbouw aan het Willemsplein met de 215 meter hoge Zalmhaventoren als middelpunt. Aan de voet van de Erasmusbrug met de ingand naar de Leuvehaven is dit een unieke plek in Rotterdam.

Ga naar bestelpagina Zicht op de Zalmhaventoren

De oude haven van Rotterdam in het hartje van de stad met de oudste wolkenkrabber van Europa het Witte Huis weerspiegelend in het water.

De oude haven van Rotterdam met het Witte Huis.

Vanaf de Willemsbrug uitkijkend naar de Erasmusbrug heb je zicht op de Euromast naast de Zalmhaventoren. Waar de Euromast altijd het hoogste bouwwerk van Rotterdam was lijkt het nu te verdwijnen tussen de andere hoogbouw. Door de afstand tussen de bouwwerken is it wel een beetje gezichtsbedrog.

Rotterdam Euromast en Zalmhaventoren.

De Koningshavenbrug gebouwd in 1927 was tot 1993 de spoorweghefbrug die voor treinen de verbinding was tussen Noord en Zuid Rotterdam. In de volksmond staat de brug bekend als de Hef.

Koningshavenbrug De Hef Rotterdam.