Roofvogels als decoratie aan de muur.

Roofvogel posters

Van alle vogels zijn de Roofvogels wel het meest tot de verbeelding sprekend. In veel gevallen is het de indrukwekkende grote en zeker ook de gezichtsuitdrukking die de vaak boos kijkende Roofvogels kunnen hebben die ontzag inboezemt. Ook als wanddecoratie op groot fotmaat geeft een zeearend of vale gier een uitstaling die uw kamer een speciale sfeer kan geven. Laat hier uw woninginrichting inspireren met een stukje interiordesign voor aan de muur.

De arendbuizerd is iets groter dan een buizerd, maar ook krachtiger en zwaarder met een spanwijdte van 105 tot 155 cm land hij op deze foto op een boomstronk.

Arendbuizerd in de landing.

De Vale Gier komt in Europa voor in Spanje, Portugal, Frankrijk en de Balkan. Een enkele keer wordt hij als dwaalgast in Nederland gespot.

Portret van de Vale Gier.

De zeearend wordt ook wel Europese zeearend genoemd en heel soms witstaartarend. Die laatste naam word je snel duidelijk als je hem ziet vliegen. Met zijn spanwijdte tot wel 2,5 meter heeft hij ook de bijnaam de vliegende deur gekregen.

Europese Zeearend vliegend over water.

De Giervalk is de grootste valk, heeft een langere staart en bredere vleugels dan de Slechtvalk. Hij slaat meestal zijn prooi op de grond, terwijl de Slechtvalk dit in de lucht doet.

de landing van de Giervalk.

De Amerikaanse Zeearend is al duizenden jaren het symbool van Amerika. De Zeearend staat voor kracht, maar ook als leider van de lucht en is de tweede grootste roofvogel van Noord-Amerika.

Portret van Amerikaanse Zeearend

De Arendbuizerd is een groot soort buizerd die voorkomt in droge steppegebieden in Zuidoost-Europa en Noord-Afrika. Groter dan een buizerd, met bredere vleugels en sterk gevingerde slagpennen. Het vliegbeeld heeft daarom meer weg van een arend.

Arendbuizerd op paal

De Amerikaanse Zeearend bekend als het symbool van Amerika is met zijn karakteristieke witte kop misschien wel de bekendste zeearend soort.

Krijsende Amerikaanse Zeearend.

Portretten van Roofvogels kunnen vaak imponerend zijn. Dit portret van een Havik laat de pracht en uitstraling van deze 49 tot 56 centimeter grote roofvogel zien.

Portret van de Havik.

Dit portret van de Europese Zeearend is een goede weergaven van de klacht die deze imposante vogel uit straalt. Met zijn indringende blik het u hiermee iets bijzonders in huis.

Portret van de Europese Zeearend

De roodpootvalk is een fraai gekleurde vertegenwoordiger van de valkenfamilie. Het verspreidingsgebied van de roodpootvalk is Oost-Europa en Azie. Overwinteren doet deze in zuidelijk Afrika met een voorkeur voor Zimbabwe, Botswana, Namibie en Angola. Als leefgebied geldt gras- en bossteppen, hoogveengebieden, rivierdalen en open plekken in bossen.

Roodpootvalk met gespreide vleugels

De prooi van de Havik bestaat uit onder meer uit konijnen, kleine zoogdieren en vogels als duiven en kraaien. Met een snelheid van 80 kilometer per uur duikt hij vooral vanuit een hinderlaag op een prooi.

Havik blijf alert.

De slechtvalk wordt vaak bestempeld als de snelste vogel ter wereld. Wanneer de slechtvalk zich van erg hoog op een prooi stort, kan hij tot 389 km per uur halen. Dat is uiteraard geen actieve vlucht, het is eigenlijk snel vallen, doordat zijn aerodynamische bouw en houding nauwelijks valweerstand biedt.

Slechtvalk

De Kuifcaracara komt voor in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika.

Landende Kuifcaracara

Deze zeer grote aasetende Vale Gier gefotografeerd tegen een zwarte achtergrond.

Portret van de Vale Gier.

De Vale Gier gefotografeerd tegen een blauwe lucht als achtergrond.

Vale Gier.