Den Haag bij u aan de muur.

Den Haag op de foto

Photography by Fay heeft een aantal bijzondere Haagse gebouwen en parken gefotografeerd die zich bij uitstek lenen als wanddecoratie. Zo vindt u hier o.a het Vredespaleis en gebouwen ontworpen door Hendrik Petrus Berlage, maar ook de parken Clingendael en Ockenburgh. Het Beatrixkwartier met de moderne kantoorpanden maar ook het oude centrum met de Passage kunt u hier vinden. In elk geval heeft u genoeg keuze om uw kamer of kantoor te decoreren met uniek stukje werk aan de muur. Of u nu kiest voor Canvas, fotoprint (wel of niet ingelijst), print op doek of als fotobehang, klik op een foto hieronder en bekijk de mogelijkheden van een groot formaat foto aan de muur.

Ga voor Ockenbugh en Clingendeal naar de categorie Bomen & bossen.

In de categorie Vintage look vind u meer Den Haag in de stijl van een oude foto of retro style.

De Plaats is een driehoekig plein in het centrum van Den Haag. In de Middeleeuwen het voorplein van het slot van de graven van Holland. Met de Gevangenpoort aan de plaats werden hier in de middeleeuwen mensen terechtgesteld. De meest bekende die dit lot te wachten stonden waren de gebroeders de Wit. Vandaag de dag is de Plaats een uitgaansplein met terrasjes en restaurants.

Terrasjes en restaurants op de Plaats in Den Haag.
Den Haag plaats

Het Beatrixkwartier in de Haagse wijk Bezuidenhout is een moderne kantoren strook met de in het oog springende verhoging voor de Randstadrail met zijn bijzondere haltes.

Beatrixkwartier Den Haag.
Beatrixkwartier Den Haag

Het Vredespaleis in Den Haag werd in 1913 opgeleverd. Dit iconische gebouw is de zetel van het Permanent Hof van Arbitrage, het Internationaal Gerechtshof van de Verenigde Naties, de Haagsche Academie voor Internationaal Recht, de Bibliotheek van het Vredespaleis en de Carnegie Stichting. Met onder andere dit Vredespaleis profileert Den Haag zich nadrukkelijk als stad voor internationaal recht en politiek.

Het Vredespaleis in Den Haag door de bomen heen.
Den Haag Vredespaleis

In het hart ven de Haagse passage is het de moeite waard om eens omhoog te kijken. Op de plek waar de drie passage armen samen komen bij de Apple store vormt het deels glazen koepel een prachtig architectonisch hoogstandje.

De koepel van de Passage in Den Haag
Den Haag Passage het plafond

De Randstadrail heeft hier de bijnaam Netkous.

Randstadrail Den Haag.
Randstadrail Den Haag

Tegenover het beeld van Spinoza aan de Paviljoensgracht in Den Haag vind u het schilderachtige Heilige Geesthofje uit 1616.

Het Heilige Geesthofje in Den Haag.
Heilige Geesthofje Den Haag

De Beatrixlaan in Den Haag gezien vanaf de Schenkkade met op de voorgrond de Randstadrail en op de achtergrond de hoogbouw die jarenlang het symbool van het Beatrixkwartier is geweest.

Beatrixlaan Den Haag met de Randstadrail.
Beatrixlaan Den Haag met Randstadrail

De Nieuwe Kerk aan het Spui in Den Haag werd gebouwd tussen 1649-1656 omdat de Sint-Jacobskerk (Grote Kerk) te klein was geworden.

Nieuwe Kerk Den Haag.
Nieuwe Kerk Den Haag

Dit door Hein Berlage ontworpen Museum voor moderne kunst en kunstnijverheid in Den Haag werd in 1935 opgeleverd als Haags Gemeentemuseum. Dit was het laatste grote werk van de invloedrijke Nederlandse architect Hein Berlage.

Kunst Museum Den Haag.
Kunstmuseum Den Haag Berlage

De Passage in Den Haag is het oudste nog bestaande winkelcentrum van Nederland en een echte bezienswaardigheid in Den Haag. Deze in 1885 gebouwde passage in het centrum van Den Haag is dan ook terecht een rijksmonument.

Passage in Den Haag.
Passage Den Haag

Het karakteristieke plein de Plaats in Den Haag. In de Middeleeuwen de plaats voor terechtstellingen maar vandaag de dag vind u hier horeca en bijzondere winkels.

De Plaats in Den Haag
de Plaats Den Haag

De Skyline van het centrum van Den Haag gefotografeerd vanaf het Veluweplein. Met de hoogbouw waarbij er elk jaar iets nieuws lijkt bij te komen en het elk jaar weer hoger wordt is deze foto uit 2022 een document voor de toekomst om terug te kijken hoe het in 2022 was.

Skyline van Den Haag
Skyline Den Haag

De verhoging voor de Randstadrail maakt de Beatrixlaan in Den Haag tot een uniek stukje architectuur.

Randstadrail door de Beatrixlaan Den Haag.
Randstadrail in Beatrixkwartier Den Haag

De Passage in Den Haag gefotografeerd op een rustige zondagochtend.

Passage Den Haag.
Passage Den Haag

Het gebouw van de Nationale Nederlanden met op de voorgrond de Randstadrail aan de Beatrixlaan Den Haag.

Nationale Nederlanden met de Randstadrail.
Nationale Nederlanden met Randstadrail Den Haag

Het symbool van internationaal recht is het Vredespaleis in Den Haag.

Vredespaleis Den Haag.
Vredespaleis Den Haag

In 1892 is er een stratenplan gemaakt voor de wijk Duinoord met daarin centraal een ovaal plein. Een jaar later gaf de Haagse gemeenteraad het de naam Sweelinckplein. Het plein, omringd door huizen gebouwd in Neorenaissancestijl in het midden een ruim opgezet plantsoen.

Sweelinckplein Den Haag.
Sweelinckplein Den Haag

Het Heilige Geesthofje is gelegen aan de Paviljoensgracht opgericht in 1616 en daarmee het oudste hofje van Den Haag. In de tuin van het Hofje staat de oudste perenboom van Nederland.

Heilige geesthofje Den Haag.
Hofje Heilige geest Den Haag