Amsterdam aan de muur.

foto's in lijst van Amsterdam

Amsterdam is waarschijnlijk de meest gefotografeerde stad van Nederland. De grachtengordel met zijn middeleeuwse grachtpanden en honderden bruggen zijn ook zeer fotogeniek en dat maakt het als wanddecoratie uitermaten geschikt om als groot formaat foto op te hangen. Als fotobehang of foto in lijst op canvas Amsterdam heeft het. Laat u inspireren met dit werk aan de muur van Amsterdamse pareltjes.

In de categorie Vintage look vind u meer Amsterdam in de stijl van een oude foto of retro style.

De Amsterdamse Reguliersgracht staat bekent om zijn 7 welfbruggen die er in 1908 verrezen, twee over de Reguliersgracht en over de Keizersgracht, zijn dan ook voorzien van een klassieke korfboog.

Reguliersgracht met 7 bruggen Amsterdam.
De 7 bruggen van de Reguliersgracht Amsterdam

Aan het Rokin in Amsterdam gaan rondvaartboten onder de brug door naar de Grimburgwal. Dit zeer toeristische deel van Amsterdam geeft een beeld van Amsterdam als toeristische trekpleister.

Rokin Amsterdam met rondvaartboot

De Amsterdamse grachten met de vele bruggen en prachtige grachtenpanden. Hier kruizen de Keizersgracht en de Reguliersgracht elkaar.

Bruggen Keizersgracht Reluliersgracht Amsterdam.
Amsterdam Keizersgracht Reguliersgracht

Op de hoek van de Brouwersgracht en de Prinsengracht vind u de Lekkeresluisbrug. Met zicht op prachtige grachtenpanden is de de grachtengordel op zijn best.

Ga naar bestelpagina Lekkeresluisbrug Amsterdam
Lekkeresluis brug Amsterdam

Het vertrekpunt van rondvaartboten op de Amstel met de Munttoren op de achtergrond.

Munttoren met rondvaartboten.
Munttoren Amsterdam

Dit zicht over de Amstel met zijn karakteristieke grachtenpanden kan de concurrentie met het grand canal in venetie makkelijk aan.

Grachtenpanden aan de Amstel Amsterdam.
Grachtenpanden aan de Amstel Amsterdam

Als je over de Groenburgwal kijkt tornt de Zuiderkerk mooi boven de grachtenpanden uit. De gracht, de bootjes de grachtenpanden, voor mij is dit wat de grachtengordel van Amsterdam illustreert.

Groenburgwal met Zuiderkerk Amsterdam.
Groenburgwal Zuiderkerk Amsterdam

De Oudezijds Voorburgwal met de oude kerk. Dit is onmiskenbaar Amsterdam. De gracht, de grachtenpanden met klokgevel en mensen die uitrusten aan de gracht. Uniek in de wereld.

Amsterdam Oude Kerk

Hotel L Europe Amsterdam is een vijfsterrenhotel aan de Amstel in Amsterdam. In 2001 werd dit 19e-eeuwe hotel als rijksmonument aangewezen.

Hotel De L'Europe Amsterdam
Hotel l Europe Amsterdam

hier is goed te zien dan de eeuwen ouden grachtenpanden in Amsterdam aan het verzakken zijn. En daardoor is dit wat Amsterdam mooi maakt.

Grachtenpand met woonboot aan de Amstel Amsterdam.
Grachtenpanden aan de Amstel Amsterdam

Als de rondvaartboot van de Amstel naar het Rokin vaart passeert hij de Munttoren. De grachtenpanden en Hotel L Europa maken dit een prachtig Amsterdams plaatje.

Rondvaartboot op weg naar de Munttoren.
Rondvaartboot Amsterdam

De Magere Brug is een dubbele ophaalbrug in het Centrum van Amsterdam over de rivier de Amstel.

Magere Brug Amsterdam.
Magere Brug Amsterdam

De Amsterdamse Montelbaanstoren toren uit 1516 aan de Oudeschans 2 dankt zijn naam aan de Hertog van Alva die hier een kasteel wilde bouwen. Dit kasteel zou de naam Monte Albano krijgen. De toren kreeg de naam Monte-Albaens-tooren en dit werd in de volksmond Montelbaanstoren.

Montelbaanstoren aan de Oudeschans.
Montelbaanstoren Amsterdam